Home Terug contacteer ons Help
Oostende - Stad aan zee
zoek:
   

* De werking van de Beeldbank via de cursus en de demo:

- Wat kan u vinden op de Beeldbank, hoe voert u zoekopdrachten uit, etc? Wie graag een visueel overzicht krijgt van wat de mogelijkheden zijn binnen de Beeldbank, kan nu een demo downloaden via de website van het Archief. Deze demo is een algemene inleiding tot de Beeldbank.

- Voor wie graag alle fijne kneepjes kent of graag een papieren leidraad bij de hand wenst, is sinds kort een heuse cursus van de Beeldbank voorhanden. U kan deze cursus gratis ophalen bij het Archief, Stadhuis, eerste verdieping, kantoor 100.

 

* Inloggen is gratis en als u inlogt heeft u volgende voordelen:
- U kan zelf selecties maken van uw favoriete foto's en die onderverdelen in mappen van uw keuze. Op die manier kan u uw eigen fotoalbums samenstellen, b.v. per thema, jaartal of gewoon van foto's die u mooi vindt.  Uw selecties zijn enkel voor u zichtbaar en kan u raadplegen telkens u aanlogt.

- U kan commentaar toevoegen bij om het even welke afbeelding.
- U kan reproducties bestellen. U hoeft de bestelling daarom nog niet meteen te versturen, maar u kan ze onbeperkt in uw winkelwagentje houden. Dat is handig als u met een project bezig bent en u eerst rustig een selectie wil maken. 

 

Om in te loggen: ga onderaan de pagina naar "inloggen" en laat u registreren. 

* Sommige gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het raadplegen van de beeldbank.  Dit heeft temaken met de instellingen van de computer:

Probleem: U ziet bij een zoekopdracht helemaal geen afbeeldingen

Oplossing: Bepaalde virusscanners en Firewalls (zoals Norton Internet Security) blokkeren afbeeldingen op websites. Vaak merkt u daar als gebruiker niets van op andere pagina’s, maar bij de Beeldbank valt dat natuurlijk wel op. De security afzetten of de Beeldbank bij de “toegelaten sites” plaatsen, zou dit probleem moeten verhelpen!

 

 

Probleem: U klikt bij het detailscherm op de afbeelding om die op maximale grootte te zien, maar er gebeurt niets

Oplossing: Wanneer u een afbeelding op maximale grootte wil openen, verschijnt een "pop-up" scherm. Dat wil zeggen dat er een extra venster verschijnt op uw scherm in tegenstelling tot hoe men op de rest van de Beeldbank navigeert (met de "voor" en "terug" knop). In sommige browsers (bv. Firefox) zijn pop-ups automatisch afgezet aangezien pop-up schermen vaak reclameboodschappen zijn. Deze browsers “negeren” dan de geopende pagina (soms zonder dat aan de gebruiker te melden) waardoor u bij het klikken niets te zien krijgt. Wanneer u via uw browserinstellingen pop-up schermen toelaat (enabled) zijn de afbeeldingen wel op maximale grootte zichtbaar.

 

 

Probleem: U klikt op de "Vorige" knop in uw browser om naar de vorige pagina terug te gaan en u krijgt als melding: "Waarschuwing: de pagina is verlopen"

Oplossing: Bij het navigeren binnen de Beeldbank raden wij af om de knoppen van de browser te gebruiken aangezien deze problemen veroorzaken bij het terugkeren naar opgeslagen zoekcriteria of resultaatlijsten. We raden u dan ook ten zeerste aan om de navigatiemogelijkheden binnen de Beeldbank zelf te gebruiken om dergelijke waarschuwingen te vermijden. U kunt een equivalent van de "vorige" knop vinden:

* in de oranje balk bovenaan elke pagina: Terug 

* of bij een detailscherm onder de afbeelding:

   
       
  Dienst Archief - Stadhuis- Vindictivelaan 1 - 8400 Oostende - 059/80.55.00 - archief@oostende.be - Inloggen