Home Terug contacteer ons Help
Oostende - Stad aan zee
zoek:
   

We ondervinden dat heel wat Oostendenaars en Oostendeliefhebbers een schat aan informatie bezitten over bepaalde gebeurtenissen, gebouwen, boten, straten, hotels, personen... Bij het verschijnen van elke nieuwe publicatie krijgen we mensen over de vloer die vaak heel boeiende zaken te vertellen hebben. Het zou jammer zijn om al die kennis verloren te laten gaan. Daarom onze oproep naar u: ga even grasduinen in de beeldbankcollecties en geef uw opmerkingen, vertel uw anekdote, uw verhaal, uw herinnering bij een prentbriefkaart of een foto. Interview uw opa, uw tante, uw buren,... en zet hun antwoord op de Beeldbank.

Misschien was u er wel bij toen Oostende overstroomde in 1953? Of werkte u jaren voor de RMT, de vismijn, de UCB of de SEO? Herkent u uzelf tijdens het Bal Rat Mort? Bouwde u mee aan het Kursaal, het Postgebouw en andere imposante Oostendse gebouwen? Komen de herinneringen aan uw schooljeugd boven bij het zien van foto's van klaslokalen en oudleraren? Ontmoette u prins Albert en prinses Paola tijdens hun bezoeken aan Oostende? Heeft u meegemaakt dat de zee ooit bevroren was? ...

Op die manier is het niet alleen leuk om plaatjes te kijken maar kan u meteen ook meegenieten van orginele Oostendse verhalen en anecdotes.

Wil u graag uw verhaal kwijt? Registreer u dan op de beeldbank! Enkel wie ingelogd is, kan commentaar geven onderaan de detailpagina van elke afbeelding. De boeiendste, mooiste, meest ontroerende, grappigste, ... commentaren zullen we bundelen in een digitale tentoonstelling.

Dus: zet u aan uw toetsenbord en breng woord en beeld samen!

Op de Archiefsite plaatsen we de uitgebreidere verhalen, o.a. over de overstroming van 1953, de oorlog, enz. U kan ze lezen door hier te klikken. Ook als u zelf een waar gebeurd verhaal te vertellen hebt die anderen ook kan interesseren, kan u ze ons bezorgen. We plaatsen ze dan op de archiefwebsite.

   
   
       
  Dienst Archief - Stadhuis- Vindictivelaan 1 - 8400 Oostende - 059/80.55.00 - archief@oostende.be - Inloggen